Samson – Nunta (partea întâi)

bee_hive_spl470_470x303

8. După câtva timp, s-a dus iarăşi la Timna ca s-o ia şi s-a abătut să vadă hoitul leului. Şi iată că în trupul leului era un roi de albine şi miere.
9. A luat mierea în mână şi a mâncat-o pe drum; şi când a ajuns la tatăl său şi la mama sa, le-a dat şi au mâncat şi ei din ea. Dar nu le-a spus că luase mierea aceasta din trupul leului.
10. Tatăl lui Samson s-a coborât la femeia aceea. Şi acolo Samson a făcut un ospăţ, căci aşa făceau tinerii.

Când perioada de logodna s-a încheiat, fericitul mire şi nefericiţii socrii, parinţii lui, au plecat încărcaţi spre Timna, locul unde avea să fie nunta. Ziua nunţii ar fi trebuit să reprezinte cea mai frumoasa, cea mai fericita si semnificativa zi din viata noului cuplu. Dar fiindcă Samson a început cu stângul, reuşita acestei căsnicii, va fi în cadenţa aceluiaş pas.

În drumul spre casa miresei, Samson trece prin acelaşi loc unde cu mai multă vreme în urmă, l-a scos din obştea celor vii pe leul ce se credea viteaz. Ca şi un remember a faptei, poate, Samson se abate din drum pentru a vedea cea mai rămas din regele animalelor. Descoperă că „din cel ce mâncă a ieşit ce se mănâncă”, adică un delicios fagure, plin de miere de albine. Delicateţea este oferită apoi şi părinţilor, care primesc şi gustă, din mâna lui Samson, prima porţie dulce, din ultimele luni. S-ar fi umplut de amărăciune imediat dacă ar fi ştiut din ce loc provine mierea. Ştia foarte bine şi Samson că nu ar fi trebuit să se atingă de trupuri moarte sau hoituri, legea nazireatului de care era legat, îi interzicea lucrul acesta. Fapta lui era păcat înaintea lui Dumnezeu, chiar dacă păcatul acesta oferea ceva dulce. Oare azi nu e la fel? Chiar dacă mierea păcatului nu mai stă într-un hoit azi, hrănirea cu păcatul tot a moarte aduce.

De fapt Samson a încălcat cu brio, cam toate cele cerute de Dumnezeu şi legea ce-l viza. În afară de părul lung(deocamdată), a reuşit să se debarasesze de orice semn vizibil care arăta că era închinat Domnului.

După aranjamentele necesare, începe nunta, nuntă ce va dura şapte zile. Petrecerea nunţii debutează cu nelipsitul vin, la băutul căruia se înscrie şi Samson. Şi uite aşa, o altă lege a nazireatului – ferirea de orice rod al viţei – este încălcată fără nici o mustrare de conştiinţă. (va urma)

Atenție, se filmează!

„… Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. 1 Corinteni 4,9   E posibil ca de multe ori ceea ce facem să nu ni se pară important. Avem impresia adesea, că suntem sub…

6 ani

Cei doi Bar-Abba

La fiecare praznic al Paştelui, Pilat le slobozea un întemniţat pe care-l cereau ei. În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. Norodul…

6 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.