Altfel de priorităţi

dont_waste_your_life_143007293

Adunam pe langa noi multe lucruri in viata. Avem mereu parca simtamantul ca ceva ne lipseste. Suntem infectati cu virusul secularismului care se si manifesta prin inducerea sentimentului ca daca vrei sa fi fericit si implinit trebuie „sa ai”. Si tot acest veac secularizat ne si ofera posibiliatea de a avea multe la un pret „mic”. Si adevarul este ca vom avea…, mai mult stres, mai multe ingrijorari si framantari, mai putin timp de familie, mai putin timp de sta cu Isus; sau altfel spus vom avea mult nimic la un pret foarte mare.

Ne este de prea multe ori atat de greu sa avem o viata linistita cu Isus. Respiram in fuga cate o adiere a vesniciei, nevand insa timp sa ne oprin, sa stam mai mult, cu toate ca stim ca asta insemna de fapt viata, a sta cu si langa Isus. Ne hranim cu fast-food-urile acestei lumi, si chiar daca ni se face rau continuam sa mancam, cu gandul ca ne vom obisnui.

La inceput nu ne-a placut ce-I lumesc, dar ne-am obisnuit, prea obisnuit, si acum nu ne mai place cerescul, parca nu mai are gust. In viata e ca la piata. Negustorii iti ofera tot ceea ce au expus pe mesele lor, o gramada sau gramezi de lucruri. Tu decizi daca si care lucruri sa le cumperi.

Implinirea nu vine pe coordonata lui „a avea” ci pe cea a lui „a fi”. Domnul Isus nu o mustra pe Marta pentru ca sta la bucatarie ci pentru ca ea a facut o schimbare de prioritati. Mai intai Dumnezeu iar „celelalte ni se vor da pe deasupra”. Avem nevoie sa traim o viata plina de viata, iar asta se poate doar daca Isus locuieste in fiecare milimetru din fiinta noastra. Si ce frumos ar rezona viata noastra daca fiecare coarda a ei ar fi atinsa de Domnul Isus in fiecare clipa. Oare nu asta e tot ce ne lipseste?

Odă bucuriei (II)

Bucuria nu este o opțiune atașată vieții ci componentă vitală, mai mult, bucuria este o poruncă divină: „Bucurați-vă întotdeauna! (1Tes.5:16). Astfel că a refuza să te bucuri sau a încerca să-ți fabrici o bucurie artificială înseamnă…

8 ani

Odă bucuriei

Spre o filozofie și teologie a bucuriei Bucuria este fundamentală pentru existența și bunăstarea noastră ca și oameni. Și pentru că este o valoare capitală a umanității nu este de mirare că hoții și călăii…

8 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.