Buni şi fără Dumnezeu. Tu eşti ?

people

„Mai multe organizatii ateiste din New York au desfăşurat, la sfârşitul lunii octombrie, o campanie publicitara in statiile de metrou din metropola, avand in centru mesajul: „Un milion de newyorkezi sunt buni si fara Dumnezeu. Tu esti?”. Potrivit New York Times, campania, care va dura o luna de zile, costa 25.000 de dolari, iar banii au fost oferiti de catre un donator anonim.

New York Times precizeaza ca in acest an au fost promovate mai multe campanii ateiste. Cea mai mare a avut loc in Marea Britanie, unde organizatorii au pus pe 800 de autobuze urmatorul mesaj: „Probabil ca nu exista Dumnezeu. Nu-ti mai fa griji si bucura-te de viata”.

In SUA, Coalition of Reason a postat mai multe afise publicitare cu mesajul „Nu crezi in Dumnezeu? Nu esti singurul” in zona Dallas-Fort Worth si in Morgantown (West Virginia). De asemenea, Indiana Atheist Bus a desfasurat o campanie cu mesajul „Poti sa fii bun si fara Dumnezeu”. (Sursa: Hotnews).


Citind o asemenea ştire, cei mai mulţi dintre noi creştinii, simţim, fie cum ne fierbe sângele de idignare, fie îi compătimim. Asemenea campanii nu ne prea convin, deşi trebuie să recunoaştem ca dacă noi nu prea facem nimic în a-L păstra pe Dumnezeu în propriile vieţi, vin ateii şi încearcă să ne convingă să-L scoatem din ele. În timp ce tot mai mulţi creştini se ruşinează să trăiască precum Isus, ateii nu se sfiesc să-L sfideze, chiar să-I nege existenţa.

Credem sau nu, ateii nu sunt un mare pericol pentru omenire. Ateii sunt periculoşi mai mult pentru ei înşişi, şi asta fiindcă ei, în mod deliberat refuză Paradisul, viaţa eternă, minţindu-se că nu există, nu pentru că nu le-ar place să existe ci din cauză că nu sunt de acord cu modalitatea pe care Dumnezeu a hotărât-o să ajungem acolo. În rest, ateii sunt oameni buni, cu un cod etic deoasebit. Nu sunt avocatul lor, ca să-i apăr şi nici nu spun că ar trebui să-i apluadăm, vreau doar să-i privim ca o provocare pentru noi creştinii. Există o dilemă existenţială aici: cum pot nişte oamenii fără Dumnezeu să trăiască ca nişte creştini, în timp ce alţi oameni ce spun că-L iubesc pe Dumnezeu şi cred în El, trăiesc precum nişte atei?

Cel mai mare pericol pentru omenire sunt… adesea, cre(ş)tini, care sunt mai mult cretini decât creştini. Semănăm mai mult cu creta, albi, fără culoare divină, nişte morminte văruite, decât cu Isus Hristos. Albi pe dinafară dar negrii pe dinăuntru. Cre(ş)tini care au ca armă de apărare pistolul şi nu Biblia sunt mai periculoşi decât ateii care îşi postează paşnici motto-urile anti Dumnezeu pe autobuze sau în staţii de metrouri. De temut sunt cre(ş)tinii fanatici care sunt gata să te ciomăgească fiindcă predici Evanghelia în satul lor, urlând cu nişte fiare, în frunte cu cei care îi conduc, că nu vor pocăiţi la ei în sat. Pericolul îl reprezintă cre(ş)tinii care vin beţi acasă şi iau la bătaie nevastă şi copii. Ar trebui să ne oripilăm de cre(ş)tinii care înjură numele lui Dumnezeu şi cu acest nume sfânt, pe oricine, şi orice. Peisajul cel mai trist îl formează acei creştini care deşi predică frumos despre Isus, sunt atât de împotriva Lui în fapte. Cre(ş)tinii au mai multă ură în ei decât dragoste, dovadă stă istoria sângeroasă a războaielor purtate în numele creştinismului. Uităm şi astăzi faptul că Isus nu trebuie prezentat sub teroarea violenţei ci sub imperiul trăirii în dragoste. Cucerirea lumii pentru Hristos, nu se face fiind încins cu sabie, precum Petru, ci cu un prosop, la fel cum a făcut Isus, la cina cea de taină.

Ceea ce îmi place la atei cel mai mult este că se luptă să fie buni, oameni de valoare; încercând ca prin trăirea lor bună să ne convingă de inexistenţa lui Dumnezeu, în timp ce mulţi creştini, prin trăirea lor imorală şi defectuoasă, vor să convingă de existenţa lui Dumnezeu. Nu-i de mirare că ateii au tot mai mult succes. Ateii luptă să se golească de Dumnezeu, dar oare nu este acesta şi rezultatul multor creştini? Eu tot mai cred că Isus Hristos, este răspunsul la toate întrebările şi frământările noastre, şi că fără El chiar şi o viaţă de om bun, nu are sens. Modalitatea de a arăta lumii superioritatea creştinismului este ca fiecare creştin să fie un christofor, adică un purtător şi păstrător al lui Isus Hristos. Tu vrei să fii?

Odă bucuriei (II)

Bucuria nu este o opțiune atașată vieții ci componentă vitală, mai mult, bucuria este o poruncă divină: „Bucurați-vă întotdeauna! (1Tes.5:16). Astfel că a refuza să te bucuri sau a încerca să-ți fabrici o bucurie artificială înseamnă…

8 ani

Odă bucuriei

Spre o filozofie și teologie a bucuriei Bucuria este fundamentală pentru existența și bunăstarea noastră ca și oameni. Și pentru că este o valoare capitală a umanității nu este de mirare că hoții și călăii…

8 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.