Las Vegas-ul lui Samson

balance_q

2. S-a spus oamenilor din Gaza: „Samson a venit aici.” Şi l-au înconjurat şi au pândit toată noaptea la poarta cetăţii. Au stat liniştiţi toată noaptea şi au zis: „Când se va lumina de ziuă, îl vom omorî.”
3. Samson a rămas culcat până la miezul nopţii. Pe la miezul nopţii, s-a sculat şi a apucat porţile cetăţii cu amândoi stâlpii, le-a scos împreună cu zăvorul, le-a pus pe umeri şi le-a dus pe vârful muntelui din faţa Hebronului.
(Judecători 16).

Aflând despre vizita lui Samson în Gaza, filistenii dornici de răzbunare, au pus la cale o strategie de a-l prinde. Pentru că nu ştiau exact locul unde se aflau, au înconjurat zona suspectată, au zăvorât porţile cetăţii, fiind siguri de izbândă.

Pe la miezul nopţii, cu plăcerile satisfăcute şi deja expirate, uşuraticul Samson se trezeşte. Conştient de pericol, îşi ia haina şi pleacă, crezând că la o oră aşa târzie străzile vor fi libere. Descoperă că nu e atât de uşor să iasă precum a intrat. Străzile aveau patrule duble, poarta cetăţii, la care reuşise să ajungă pe furiş, era închisă iar zidurile erau prea înalte pentru a fi escaladate. Avea nevoie de o intervenţie divină pentru a scăpa. Dar va interveni Dumnezeu să-l scape, având în vedere păcatul comis?

Episodul acesta are un sfârşit fericit (happy end), arătând încă o dată cine este Acela care aduce fericirea şi împlinirea în noi. Puterea lui Dumnezeu vine peste Samson, apucă de bara care era zăvorâtă de stâlpii porţii, dezrădăcinându-i. Şi ca bătaie de joc la adresa mai marilor cetăţii, cară porţile cu el, bucată însemnată de drum, aşezându-le pe un deal în apropiere de Hebron. Samson scapă, aşadar, viu şi nevătămat din excursia lui în cetatea plăcerilor, un fel de Las Vegas al vremii, asta deoarece lui Dumnezeu încă îi mai păsa de el şi-l iubea. Va fi ultimul abuz de har, data viitoare va fi obligat să-şi plătească cheltuielile de consum şi să suporte consecinţele aferente.

Când un copil al Domnului apelează la serviciile diavolului în materie de plăcere, ori serviciile Domnului nu sunt calitative, ori gusturile omului sunt pervertite. Personal, subscriu la a doua variantă. Cred că nu toate lucrurile bune şi sănătoase mai sunt pe gustul nostru din cauză că ne-am tocit simţurile, pervertindu-le. Pentru că ne-am hrănit prea mult cu produsele terestrului, nu ne mai place gustul cerului. Cerul oferă totul calitativ, de cea mai bună calitate, iar oferta lui se extinde în toate domeniile existenţei. Nu trebuie să uităm că înainte de a fi Pâmântul, a fost Cerul, şi înainte de păcat, Pământul s-a bucurat din plin de serviciile Cerului.

Serviciile păcatului au un preţ mult prea ridicat, tactica lui este de a lua de la client mult mai mult decât îi oferă. E trist că Samson, şi mulţi ca el, nu a văzut asta. S-a bucurat prea puţin de plăcerile oferite de diavolul prin acea femeie uşoară. A fost nevoit să-şi scape viaţa, fugind din cetate. Gaza i-a oferit extrem de puţin faţă de cât a dorit să-i ia: propria viaţă.

Inima ta, ale cui servicii le comandă?

Atenție, se filmează!

„… Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. 1 Corinteni 4,9   E posibil ca de multe ori ceea ce facem să nu ni se pară important. Avem impresia adesea, că suntem sub…

6 ani

Cei doi Bar-Abba

La fiecare praznic al Paştelui, Pilat le slobozea un întemniţat pe care-l cereau ei. În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. Norodul…

6 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.