Azi poate fi ”nunta” ta!


13. Domnul a zis lui Moise: „Scoală-te dis-de-dimineaţă, du-te înaintea lui faraon şi spune-i: ” ……….

15. Dacă Mi-aş fi întins mâna şi te-aş fi lovit cu ciumă, pe tine şi pe poporul tău, ai fi pierit de pe pământ.

16. Dar te-am lăsat să trăiești ca să vezi puterea Mea, şi Numele Meu să fie vestit în tot pământul.

”Te-am lăsat să trăiești”. Această declarație a lui Dumnezeu nu lasă loc pentru a gândi că viața este este un produs pe care este trecut un termen de valabilitate stabilit de dinainte cât va dura. Dimpotrivă, viața este un dar zilnic primit de Sus, este o dovadă a bunăvoinței Lui și în același timp este o dovadă a încrederii Lui în noi prin faptul că în fiecare nouă zi Dumnezeu se așteaptă să-I împlinim așteptările.

Este uimitor să încerci să înțelegi îndelunga răbdare și dragostea pe care a avut-o Dumnezeu față de Faraon. Atâtea promisiuni încălcate obraznic de către acesta și tot atâtea dovezi ale harului din partea lui Dumnezeu pentru el.

Înainte de a cădea cea de-a șaptea plagă, Dumnezeu este nevoit să explice ”verde-n față” lui Faraon că aceste încercări dar și dovezi de har, au fost lăsate ca ”puterea Lui să fie văzută iar Numele Lui să fie vestit peste tot pământul”. Cu alte cuvinte Dumnezeu pare să-i spună: ”Faraon, tu trebuie să știi din capul locului, că indiferent ce faci tu, Eu voi fi glorificat, însă poți alege și azi dacă glorificare Mea va fi prin supunerea ta sau prin zdrobirea ta. Te-am lăsat să trăiești tocmai ca să-ți hotărăști locul în istorie. Indiferent de alegerile tale, Numele Meu se va pomeni peste veacuri și în veci, însă este alegerea ta dacă să fie amintit și numele tău, sau uitat pe veci.”

Dumnezeu nu va fi mai mult Dumnezeu prin faptul că Ii suntem supuși și nici mai puțin Dumnezeu prin împotrivirea noastră. Universul Îl va da slavă oricare vor fi alegerile noastre, dar de ce să nu trăim viața în ascultare de El, numărându-ne printre cei care-L adoră. Fără Dumnezeu viața este absurdă, fără Dumnezeu omul nu va avea nici o istorie și nici un viitor.

Tu și cu mine existăm pentru că am primit de la Dumnezeu și azi undă verde pentru viață. 24 de ore ca să trăiești altfel. Dacă ieri ai încheiat ziua cu regrete și azi citești ceea ce scriu este fiindcă Dumnezeu a hotărât să-ți lase timp să transformi azi regretele de ieri, în împliniri. Dacă ai încheiat ziua de ieri prin gesturi, cuvinte și atitudini lipsite de iubire, iar azi ești din nou în viață este că Dumnezeu dorește ca să îndrepți greșelile de ieri prin gesturi, cuvinte și atitudini de iubire și tandrețe.

Dacă azi trăiești să nu uiți că ai la dispoziție o zi nouă pentru a deveni un om nou. Te-ai gândit vreodată că modul de viață din ziua de azi ar putea fi criteriul primirii sau nu, a zilei de mâine?

Gândește-te un moment la darul zilei de azi: 24 de ore curate, albite prin sânge nobil de Dumnezeu și acordate pe temeiul harului divin, ți-au fost puse la dispoziție pentru a le trăi în și spre excelență. Nu-ți șifona ziua de azi cum ai făcut cu cea de ieri și nu păta clipele de azi cu murdăriile de ieri și de alte zile trecute. Azi este un alt mod prin care Dumnezeu îți spune ”Te iubesc!” Fiecare zi oferită de Dumnezeu este ca o mireasă îmbrăcată în alb așteptându-și mirele; azi poate fi ”nunta” ta.

Atenție, se filmează!

„… Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. 1 Corinteni 4,9   E posibil ca de multe ori ceea ce facem să nu ni se pară important. Avem impresia adesea, că suntem sub…

6 ani

Cei doi Bar-Abba

La fiecare praznic al Paştelui, Pilat le slobozea un întemniţat pe care-l cereau ei. În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. Norodul…

6 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.