Lacrimi de crocodil

fake_smile___real_tears____by_t0xically

4. După ce a spus Îngerul Domnului aceste vorbe tuturor copiilor lui Israel, poporul a ridicat glasul şi a plâns.

5. Au pus locului aceluia numele Bochim şi au adus jertfe Domnului acolo. (Judecători 1)

Lacrimile nu au nici un efect dacă doar spală obrazul şi nu înmoaie inima. Plânsul e de mai multe feluri pentru că are cauze multiple. Se plânge şi de ciudă, se plânge şi de nervi, se plânge şi de durere, se plânge şi de regret şi pocăinţă, şi se mai plânge de fericire. Cele mai multe lacrimi se varsă din cauza suferinţei şi durerii care ne loveşte existenţa. Dar există un fel de plâns care îl lasă rece pe Dumnezeu, plânsul regretului că ai fost prins şi că vei suporta consecinţele păcatelor tale. Aceste lacrimi doar udă obrazul lăsând inima la fel de împietrită.

Acest tip de plâns apare atunci când ceva neplăcut se prevesteşte sau se întâmplă drept consecinţă a modului de viaţă. Se fac promisiuni şi legăminte care ţin până trece vremea grea. Oamenii de acest gen nu regretă fapta ci consecinţa ei. Cei mai mulţi plângăcioşi de acest gen nu vor o viaţă nouă, un nou start, ci o continuare a vieţii de păcat în condiţii mai bune.

Evreii au plâns abia atunci când îngerul Domnului le-a spus care vor fi consecinţele alegerilor lor. Au şi dat nume acelui loc, Bochim, adică Plânsete, dar nu au făcut mai nimic pentru a îndrepta prezentul. Dacă plânsul regretului nu este urmat de dorinţa pocăinţei, Dumnezeu nu va ridica nici măcar un deget în rezolvarea problemei. Întotdeuna Dumnezeu face o mie de paşi înspre noi atunci când noi facem un singur pas spre El cu toată inima şi în sinceritate. Dacă ochii nu se umezesc din stoarcerea inimii, am udat obrazul degeaba. Plânsul pocăinţei trece dincolo de consecinţe, acceptându-le dacă ele vor veni, ca fiind o judecată dreaptă. Dar în acelaşi timp plânsul pocăinţei ţinteşte spre lacrimile bucuriei că eşti din nou în siguranţă lângă Dumnezeu. În braţele Lui chiar şi cea mai aprigă furtună poate fi depăşită. Fie ca ziua de azi să fie una care să poarte numele pocăinţei nu a plânsului cu lacrimi de crocodil.

Atenție, se filmează!

„… Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. 1 Corinteni 4,9   E posibil ca de multe ori ceea ce facem să nu ni se pară important. Avem impresia adesea, că suntem sub…

6 ani

Cei doi Bar-Abba

La fiecare praznic al Paştelui, Pilat le slobozea un întemniţat pe care-l cereau ei. În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. Norodul…

6 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.