Creaţia trece, Creatorul rămâne!

World

10. Şi iarăşi: „La început, Tu, Doamne, ai întemeiat pământul; şi cerurile sunt lucrarea mâinilor Tale.
11.
Ele vor pieri, dar Tu rămâi; toate se vor învechi ca o haină;
12. le vei face sul ca pe o manta, şi vor fi schimbate; dar Tu eşti acelaşi; şi anii Tăi nu se vor sfârşi.”
(Evrei 1).

Creaţia va trece, Creatorul rămâne. De aceea, Dumnezeu a tot încercat, şi încă mai încearcă să ne convingă să fim ataşaţi nu de ceea ce va trece, adică de creaţia Sa, ci de El ca şi Creator. Dacă însăşi creaţia lui Dumnezeu va pieri, cu atât mai mult ceea ce creem noi. Nimic din ceea ce facem pe acest pământ nu va trece proba focului decât ceea ce am ajuns să fim prin puterea lui Dumnezeu. Nu vom lua cu noi nimic din ceea ce am făurit, dar vom putea lua cu noi ceea ce Isus a creat în noi, dacă I-am permis,  adică un caracter asemnea Lui.

În această lume veche, Isus ne cheamă să fim oameni noi. Nu este uşor dar nici imposibil. Isus deţine secretul şi e doritor să ne înveţe cum să traim ca oameni noi într-o lume ce poartă straie uzate. Într-o zi lucrurile nu vor mai fi aşa cum le vedem acum, dar Isus va rămâne acelaşi. Schimările care se produc şi se vor produce în lume nu au nici un impact transformator în viaţa lui Isus. Hristos nu a fost şi nici nu va fi vreodată schimbat de lumea aceasta, dar lumea aceasta va trece prin schimbări dramatice. În ziua venirii Lui, Isus va face o redecorare a pământului cum nu s-a mai văzut. Toţi aceia care sunt parte activă şi colaboratori cu El în acest măreţ proiect vor avea parte de splendorile edenice ale noului pământ. Cei care iubesc prea mult pământul de acum şi protestează cu duhul şi fiinţa lor, împotrivindu-se Duhului de schimbare vor avea aceeaşi soartă cu a pământului vechi. Cine îşi iubeşte viaţa de pe pământul acesta o va pierde pe aceea de pe pământul nou. Cine gustă din plăcerile ilicite ale pământului de acum, nu va avea parte de plăcerile curate ale pământului de atunci, dacă schimbarea nu va avea loc.

Toate vor pieri dar planul lui Dumnezeu este ca nu toţi să piară. Dacă îşi iubeşti viaţa în mod inteligent nu ai cum să-L excluzi pe Dumnezeu din ea. Doar cine-L iubeşte pe Dumnezeu şi trăieşte precum a trăit Isus va avea parte de rămânere eternă cu El. În matematica veşniciei şi a Celui veşnic, ca să-ţi înmulţeşti anii trebuie să-i dai lui Dumnezeu.

Atenție, se filmează!

„… Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. 1 Corinteni 4,9   E posibil ca de multe ori ceea ce facem să nu ni se pară important. Avem impresia adesea, că suntem sub…

6 ani

Cei doi Bar-Abba

La fiecare praznic al Paştelui, Pilat le slobozea un întemniţat pe care-l cereau ei. În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. Norodul…

6 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.