Ea a spus DA!

Au trecut zilele ca un vis. Zile de basm şi de frumos. Acum toată energia lui şi-o focalizează spre marea zi. Ziua când va pune marea întrebare. Şi pentru cu vrea un răspuns pozitiv entuziast trebuie să fie un cadru deosebit.

Marea zi. Ea nu știe mai nimic. Nici nu se așteaptă, cel puțin  nu încă. El a făcut deja de două ori duș. Nu era murdar și nici măcar transpirat doar avea impresia că emoțiile îi dau sudori. De fapt toată asudarea era una interioară.

Masa e gata. Florile arată impecabil. Violonistul este pe poziție, precum și cel cu violoncelul alături de  pianist. Meniul… Bogat… Prea bogat. Cât ar putea să mănâncă o firavă domnișoară? Decorul… Ah decorul… Ce să vă spun! Se vede marea și se simte briza. La intrare un covor roșu străjuit de făclii ce ard alene.

El… Elegant, parfumat și îngrijit până la ultimul detaliu. Totul este impecabil.

Mașina oprește în fața localului. El o urmărește cum coboară. Îi vede piciorul grațios, apoi pe celălalt și pășește hotărât să-i dea mâna. De acum și emoțiile ei cresc  în intesitate mai ales că pășind în local îl vede pustiu. O invită la masă și cum soarele se grăbea să apună, el nu vrea să piardă ocazia de a-i adresa întrebarea: „Iubita mea, vrei să…?” „Da…da…da… De mii de ori DA!”

Pentru prima dată în istoria omenirii Dumnezeu a „depins” de om. Tot cerul era-n așteptare. Dumnezeu S-a coborât prin Gabriel să-i ceară Mariei să intre în lume prin pântecul ei. Nu a fost cine ce știe ce cadru. Posibil s-o fi găsit pe Maria făcând curat sau mâncare sau spălând vasele. Doar îngerul avea haine strălucitoare, Maria era în haine de casă. Însă Maria a avut ceea ce Dumnezeu cerea de la cea care ar fi trebuit să fie mama lui Isus: un trup și suflet curat.

După cele câteva întrebări puse de Maria, ființele cerești strigau cu putere: „Spune DA! Spune DA!”. Dar Maria nu i-a auzit și în umilința-i caracteristică a spus DA lui Dumnezeu, DA lui Isus, DA mântuirii. Și pentru că ea a spus DA, azi noi avem ce sărbători.

Tu ce-I răspunzi lui Dumnezeu care vrea să-ți invadeze viața prin cucerirea inimii tale? Azi mai mult ca niciodată să nu uiți că un DA spus lui Dumnezeu acum în vremelnicie va însemna un DA pe care Dumnezeu ți-l va spune atunci în veșnicie!

 

Odă bucuriei (II)

Bucuria nu este o opțiune atașată vieții ci componentă vitală, mai mult, bucuria este o poruncă divină: „Bucurați-vă întotdeauna! (1Tes.5:16). Astfel că a refuza să te bucuri sau a încerca să-ți fabrici o bucurie artificială înseamnă…

7 ani

Odă bucuriei

Spre o filozofie și teologie a bucuriei Bucuria este fundamentală pentru existența și bunăstarea noastră ca și oameni. Și pentru că este o valoare capitală a umanității nu este de mirare că hoții și călăii…

7 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.