Îmbrăcaţi şi totuşi goi

clothes-closet

„Nici o făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face” (Evrei 4,13).

Pentru Dumnezeu costumul tău „Armani” de fariseu, nu face doi bani. Ori asta ne face pe noi să murim de ciudă. Cum să nu-ţi fie ciudă când lumea de pe lângă tine se întrece în a te aprecia, în a te onora, în a te ridica în slăvi, privind la cât de tare străluceşti în exterior şi Dumnezeu să-ţi spună că „Armani”-ul tău e la fel de important în ochii Lui precum zdreanţa de ulei a mecanicului auto. Cum să nu mori de ciudă când te zbaţi să faci reformă în biserică, sau alergi ca la curse, după oamenii nepocăiţi să-i duci la evanghelizare, şi Dumnezeu să-ţi spună că nu o faci de dragul Lui ci de dragul tău. Că tu nu doreşti la fel de mult pocăinţa oamenilor cât doreşti o poziţie bună în biserica ta.

Cum să nu-ţi fie ciudă când te găteşti minute în şir în faţa oglinzii, numai ca să araţi bine când intri în casa Domnului, şi să-L auzi pe Dumnezeu că-ţi spune că degeaba ai pus gloss  pe buze ca să-ţi lucească atâta vreme cât în ochii Lui buzele tale sunt murdare din cauza cuvintelor fără duh sfânt şi fără sare. Cât despre farduri şi alte cosmeticării, total inutile I se par atâta vreme cât pe faţa ta nu se văd razele sfinţeniei şi a Duhului Sfânt.

Dumnezeu nu a fost, nu este şi nu va fi impresionat de ce punem pe noi şi cum ne mascăm goliciunea din interior. Lui nu-i plac actorii, chiar dacă-s de la „Pădurea Sfântă” (Hollywood). Numai Naaman a crezut ca dacă pune straie luxoase de purpură pe carnea lui putredă de lepră, arată bine şi îl va impresiona pe Elisei. Haina face omul doar în măsura în care poartă haina potrivită, adică haina purităţii lui Isus. Peste o inimă rea, chiar dacă pui o haină bună, inima tot rea rămâne. Oamenii sunt înnebuniţi după haine doar de când li s-a stricat inima. Adam şi Eva ştiu cel mai bine.

Spunea cineva înţelept că „în corul vieţii e uşor să mimenzi cuvinte, dar într-o zi fiecare dintre noi va trebui să-I cânte lui Dumnezeu un solo!”; aşa că lucrul cel mai înţelept ar fi acela să-ţi înveţi foarte bine partitura.

Nu uita că pentru a fi prezentabil înaintea lui Dumnezeu, trebuie să te aranjezi dinspre interior spre exterior; aşa e moda în ceruri, iar cei ce vor să ajungă acolo trebuie s-o adopte încă de pe acest pământ.

Atenție, se filmează!

„… Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. 1 Corinteni 4,9   E posibil ca de multe ori ceea ce facem să nu ni se pară important. Avem impresia adesea, că suntem sub…

6 ani

Cei doi Bar-Abba

La fiecare praznic al Paştelui, Pilat le slobozea un întemniţat pe care-l cereau ei. În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. Norodul…

6 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.