Samson – Îndrăgosteala


bigstockphoto_Couple_In_Love_silhouette_320

1. Samson s-a coborât la Timna şi a văzut acolo o femeie din fetele filistenilor.
2. Când s-a suit înapoi, a spus lucrul acesta tatălui său şi mamei sale şi a zis: „Am văzut la Timna o femeie din fetele filistenilor; luaţi-mi-o acum de nevastă.”
3. Tatăl său şi mama sa i-au zis: „Nu este nicio femeie între fetele fraţilor tăi şi în tot poporul nostru, de te duci să-ţi iei nevastă de la filisteni, care sunt netăiaţi împrejur?” Şi Samson a zis tatălui său: „Ia-mi-o, căci îmi place.”
(Judecători 14).

Samson nu a trebuit să meargă la sala de culturism pentru a-şi face rost de nişte muşchi, el i-a avut pur şi simplu, împreună cu puterea supranaturală cu care ar fi putut bate pe toţi culturiştii la un loc. Puterea lui fizică i-a adus o reputaţie de invidiat în timpul acela, impunând, dacă nu respect, atunci teamă, printre fraţii lui evrei şi filisteni.

Ajuns la vârsta maturităţii, părinţii şi cei din cetatea lor, aşteptau zilnic şi cu nerăbdare momentul când Samson va veni în faţa lor cu un plan de luptă împotriva filistenilor, duşmanii lor. Dar se părea că acea zi nu mai venea. În loc să umble în calea Domnului pentru a-şi duce la îndeplinire misiunea, Samson a umblat după fete. Cei pe care trebuia să-i socotească duşmani, i-a tratat ca nişte prieteni, iar tovărăşia cu tinerii filisteni a început să-l deposedeze, încet, dar sigur, de valorile morale pe care trebuia să le păzească şi să le aplice.

Într-o zi, aflat în delegaţia plăcerilor şi nu a datoriei, puternicului Samson i se înmoaie genunchii, ochii mai să-i sară din orbite, inima să-i crape în piept, când, de pe terasa barului unde se afla, zăreşte cea mai „trăsnet” fată a oraşului Timna. Tupeist cum era, aleargă după dânsa, insistă să o (ne)cinstească cu ceva de băut, ea acceptă, că de…, nu-i proastă să-l refuze pe „misterunivers”.  Şi uite aşa, fata fără nume din Timna, reduce la tăcere toţi muşchii matahalei, în afară de unul, cel al inimii. A fost începutul unei telenovele cu urmări nefaste, fără happy-end, mai ales pentru fata cu sclipici şi lipici din Timna.

Ca o tornadă, deschide uşa casei părinţilor, şi le spune marea veste: „Mă însoooor!” La început, se bucură şi bieţii părinţi, crezând că asta îl va potoli de aventurile lui şi o fată din popor cu inima pentru Domnul, îl va conduce spre scopul vieţii lui. Doar că bucuria şi gândurile de speranţă se năruiesc atunci când amorezatul Samson anunţă cine şi de unde este mireasa.

Începe o discuţie între el şi părinţii lui cu privire la chestiunea aceasta:

  • „Dragul tati, dar au dispărut toate fetele din popor şi din neamul nostru, de vrei să te însori cu o filisteancă?
  • Nici una nu se compară cu aceasta. Dacă ai vedea-o şi tu cum arată… n-am mai avea discuţia asta acum. Orice evreică de-a noastră e ca muma pădurii pe lângă cea care îţi va fi noră
  • Noooră??? Dar ştii ce ne-a poruncit Dumnezeu cu privire la încuscrirea cu celelate popoare, ca să nu avem…
  • Lasă-mă tată, iar mă iei cu Scriptura. Eu cred că ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place.”

Şi lovind cu pumnul în masă, ca să arate cine e şeful de fapt, Samson încheie discuţia: „N-are rost să mai discutăm, pe ea o vreau şi pe ea să mi-o luaţi, mie de ea îmi place!” (va urma).

Atenție, se filmează!

„… Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. 1 Corinteni 4,9   E posibil ca de multe ori ceea ce facem să nu ni se pară important. Avem impresia adesea, că suntem sub…

6 ani

Cei doi Bar-Abba

La fiecare praznic al Paştelui, Pilat le slobozea un întemniţat pe care-l cereau ei. În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. Norodul…

6 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.