Samson – Logodna

Sampsonkillsthelion

5. Samson s-a coborât împreună cu tatăl său şi cu mama sa la Timna. Când au ajuns la viile din Timna, iată că i-a ieşit înainte un leu tânăr mugind.
6. Duhul Domnului a venit peste Samson; şi, fără să aibă ceva în mână, Samson a sfâşiat pe leu cum se sfâşie un ied. N-a spus tatălui său şi mamei sale ce făcuse.
7. S-a coborât şi a vorbit cu femeia aceea, şi ea i-a plăcut.
(Judecători 14).

Rămaşi fără cuvinte şi plini de durere, părinţii lui Samson, au plecat să vadă viitoarea mireasă.  Nu aşa au gândit ei acest măreţ eveniment al vieţii fiului lor, dar din drag pentru el, au înghiţit şi această pastilă amară. Nu le-a lipsit din gând şi de pe buze rugăciunea ca Dumnezeu să intervină în rezolvarea acestei situaţii deloc plăcute. Dumnezeu le va răspunde într-un mod nebănuit de ei, folosind interesele egoiste şi pasiunile carnale ale lui Samson ca puncte de plecare a lucrării de eliberare a poporului.

În apropiere de Timna, Samson se întâlneşte cu un adversar aproape pe măsură, un leu tânăr. Şi cum muşchii lui nu erau prea puşi la treabă, lupta cu leul a fost o încălzire pentru ceea ce va urma. Plin de puterea Duhului, Samson iese învingător din wrestlingul(lupta) neprogramat, iar leul îşi vede prematurul sfârşit.

Deşi evenimentul era demn de ştirile de la ora 17:00 de la ProTv, Samson nu spune nimănui de isprava lui, nici măcar părinţilor. Ajunşi la casa filistencei, părinţii, care se aşteptau să vadă o reproducere perfectă a Evei din Eden, după cum le-a fost descrisă de îndrăgostitul Samson, descoperă o fată în tiparele normale în ce priveşte arătarea. Probabil că dacă ar fi trăit în zilele nostre s-ar fi gândit, săracii părinţi, dacă nu cumva Samson are nevoie de un control oftalmologic. Biblia ne spune că în urma vizitei, singurul care a avut plăcere de fată a fost Samson. Logodna a avut loc şi ambele familii au început pregătirile pentru nunta care urma să înceapă săptămâni mai târziu. Şi ce nuntă!!!! (va urma).

Atenție, se filmează!

„… Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. 1 Corinteni 4,9   E posibil ca de multe ori ceea ce facem să nu ni se pară important. Avem impresia adesea, că suntem sub…

6 ani

Cei doi Bar-Abba

La fiecare praznic al Paştelui, Pilat le slobozea un întemniţat pe care-l cereau ei. În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. Norodul…

6 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.