Eu – noi, pe scurt

f9py-11o-1_yqznkfuqt2


Făra să fac un sacrilegiu, aş putea să spun că naşterea mea a fost aşa: Ileana, mama mea, era căsătorită cu Daniel, bărbatul ei, iar în urma împletirii dragostei lor, în a şaisprezecea zi, luna a şasea a anului o mie nouă sute opt zeci şi unu, prin voia Celui care ne ştie mai înainte să fim ţesuţi în pântecele mamelor noastre, s-a născut Daniel Bota Jr. Am fost mult binecuvântat cu o familie de viţă nobilă, atât în ce priveşte creşterea ce mi-au dat-o cât şi dragostea plină de jertfe celeste. Înaite să pot spune „mama” sau tata”, Domnul mi-a adus o surioară, Eunice Daniela. Copilăria, cu ale ei păţanii, am trăit-o intens în Tăgădău, Arad, un sat mic dar atât de drag mie. Studiile vieţii le-am început de mic, având învăţători deosebiţi: părinţii, bunicii, comunitatea. Clasele I–IV la Tăgădău; V-VIII la Beliu; liceul la „Maranataha”, Cluj-Napoca. Aici am făcut legământul cu Domnul meu prin botez, 9 iunie 1996, botezat fiind de capelanul liceului de atunci şi colegul meu pastor de acum, Emil Banga.

Chemarea în lucrarea de slujire ca pastor este o mică istorie, prea mare însă pentru a o putea istorisi aici. A fost o împletire ciudată de vreau şi nu prea, de credinţă şi ambiţie, de planul lui Dumnezeu şi planurile mele, de comoditate şi provocare. După un eşec binecuvântat în 1999, am intrat in anul 2000 la Institutul Teologic. Primul an, era unul de practică, care l-am făcut cu plăcere şi drag într-un district deosebit, Măderat, cu oameni minunaţi ce îi am imprimaţi în inima mea pe vecie. În 2003 m-am căsătorit cu Ligia, ce mi-a fost dragă de când am văzut-o prima dată. Iubirea noastră a luat o formă mai vizibilă odată cu plăsmuirea şi naşterea lui Hananny Jason în 9 mai 2006, o adevărată gustare a inocenţei şi frumosului ce ne aşteaptă acolo Sus. Suntem nespus de mulţumitori Domnului Isus pentru iubirea, armonia, împlinirea şi speranţa ce le-a pus în căminul nostru.

După absolvirea Institutului, în 2005, am primit de la Domnul un alt dar, districtul Ineu, respectiv comunităţile Ineu-Emaus, Ineu-Salem, Şicula, Cermei şi grupa Craiva. Nu am crezut că voi găsi o familie atât de primitoare, caldă, deosebită ca în acest district. Sincer, şi fraţii mei ştiu asta, districtul Ineu, îmi e tare drag, oamenii de acolo şi le mulţumesc încă o dată că ţin la noi şi ne iubesc. Sentimentul este foarte reciproc şi îmi doresc să vină Domnul să nu mai fie nevoie să mă mut de aici. Un merit important că îmi place lucrarea pe care o fac, îl au şi pastorii coordonatori: Ioan Stinghe, în primul an şi Ion Pop, până în prezent, adevăraţi părinţi spirituali care îi am pe inimă.

Iubesc câteva gânduri în mod deosebit în Scriptură şi vreau să le ofer tuturor posibilitatea să le îndrăgească. Se găsesc în Zaharia 9, 16up-17pp: „…ei sunt pietrele cununii împărăţeşti care vor strălucii în ţara Sa. O! Cât sunt de înfloritori! Cât sunt de frumoşi!”. Aceste îmi doresc să le aud în dreptul meu şi al tuturor celor ce L-am iubit pe Isus când vom ajunge Acasă. De aceea aici, să trăim frumos pentru Cel mai Frumos !

3 comentarii

    ai un blog tare interesant, am citit, si m-am simtit cat se poate de bine hranit, tine-o tot asa, din Cernica, un oltena, Florin Fulga, Domnul sa-ti dea tie si familiei tale, Binecuvantarile prezentei Duhului Sfant!

    multumesc, florin. am descoperit cu interes si bloggul tau. am citit si mi-a placut. dar…, fie nu ma pricep, fie e altceva… nu pot posta comentarii. mi-ar placea sa schimbam idei. blessings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.