De-ar avea Isus Hi5 !

De-ar avea Isus Hi5 !

sau O altă cale spre iad pavată cu intenţii bune

Toate lucrurile îşi au vremea lor, dar în privinţa unor lucruri, ar fi fost mai bine să nu le fi venit vremea niciodată.

Lumea se schimbă, ne aminteşte mereu vechea zicere şi noi, din păcate, odată cu ea. În vremurile când nici nu eram născuţi, noi mai tinerii, bunicii şi chiar părinţii noştri făceau ochi dulci fetişcanelor frumoase pe la şezători. Apoi s-au mutat pe banca de sub teiul înflorit. Călare pe o mârţoagă, feciorul invita fata la o plimbare, iar mai apoi călare pe o bicicletă sau mobră zgomotoasă. Iar dulcile sau dragile cuvinte le aşterneau pe-o foaie-ngălbenită, aşteptând zile şi nopţi răspunsul să îi vină. Erau mai rustici bătrâneii, ei se-ntreceau în brazdele cosite mai vioi şi-şi lăudau la şezători boii putere

Azi, cam totul s-a schimbat iar noi ne-ntrecem în BMW-uri şi Merţane, în gadgeturi şi carduri… goale. Prietenii nu-i mai găseşti prin şezători arhaice, banale, ci pe un scaun confortabil sau în pat tastând nişte butoane şi-ntemniţând un şoarece în mână, cu ochii alipiţi de cyberşezătoare în lumea lui Hi5.

Ce e Hi5 şi care-i scopul lui?

Traducere liberă: ORICE

Slogan: YOUR FRIENDS. YOUR WORLD

Am navigat in lumea internetului ca să vad dacă doar eu văd lucrurile aşa cum le văd în ce priveşte Hi5-ul. M-am bucurat că nu sunt singurul, pentru că singur în luptă e mai greu, aproape imposibil de câştigat bătălia. Aşa că mulţi dintre cei care i-am descoperit scriind despre acest subiect au cam aceleaşi gânduri. Un internaut ne spune că Hi5-ul este un site plecat de la o idee draguta (chiar daca destul de comuna) de a reuni oameni din intreaga lume, afisandu-si atributele, gandurile si mai ales pozele si prietenii. Foarte simpatic. Cunosti lume noua, inchegi legaturi, iti regasesti cunoscutii si alte nebunii. Nimic rau.

Insa e un site care in scurt timp a degenerat intr-unul plin de bugguri si de români frustrati care fac din el mai mult decat un stil de viata. Poponete, pozitii, limbi, bicepsi, ochelari de soare in baie, poze narcisiste, puştani si pustoaice cu mult sub varsta majoratului, expunandu-si “talentul” lor nemaintalnit.

Incepe goana infernala dupa photo comments, profile comments, sclipiciuri comments, cersetorie extinsa in mesaje private, mesaje publice, chat-uri, messenger, mass-uri. S-au inventat si recompensele:
– 1 comment: mai persista, numai atata poti?
– 2-3 comments: 1 kB de pupici virtuali;
– 4-7 comments: 5 kB de pupici & 1 “ms :* ” comment;
– 8-13 comments: 14 kB de pupici & 3 photo comments & poate un id share;

– cine dă un comment, dau un suc. Vă rog, faceţi un comment. Please. Por favor
– si tot asa…

Daca esti om care inca mai gandeste iti vine sa te dai cu capul de pereti si sa te intrebi “Oameni buni, ce inseamna asta?”. Obsesia in cazul varstelor fragede nu mai cunoaste limite. Poze in parc, poze in masina, poze la coafor, poze in… singurătate, poze in fata oglinzii, poze in pat, poze pe balcon, poze colorate, poze cu sclipici, poze regizate, poze cu stelute, poze alb-negru, poze cu ochelari de soare, poze la partea dorsală, poze emo, pozele cu mana pe perete sau pe copac, sprijinite să nu cadă, amintindu-ţi parca de vremurile herculice sau samsoniene, in rest… poze roz, poze, poze,  poze.

“Vai draga, da’ ce-o sa zica x-ulica cand o sa vada pozele pe hi5″ – 3 mucoase pozandu-se cu telefonul intr-un parc.
“Mamă ai vazut ce comment mi-a dat ieri x-ulescu?”
“Mi-au anulat contul de Hi5… Mai am putin si lesin!”
Replicile sunt reale. Cititi si va minunati. Va dati seama la ultima, o munca asidua de atatea secole, mii de sclipiciuri adunate, poze si comment-uri, ce mai…

N-ai cont de Hi5, nu existi!

IN VIATA MEA, spune un alt internaut, nu am vazut o densitate mai mare de penibili pe centimetru patrat de pixeli, decat cea de pe hi5. Mi se pare ca intr-un mod straniu si inca greu de explicat pentru mine, s-a format acolo o adunatura dubioasa de adolescenti in calduri si starlete care lucreaza mana in…mana cu pestii lor, completati fiind de onanisti dedicati trup si suflet…dar mai mult trup.
Ma refer aici la cei cu conturi active pe hi5, cei care au cate 150 de prieteni si 100 de comentarii la fiecare poza, cel mai inteligent dintre ele fiind: “ce buna esti! te astept si la mine cu un comment. pup!” Cred ca oricare alt site si-ar fi propus sa creeze o comunitate de looseri ar fi dat gres. Nu si hi5!

Acum sa aflati si istoria Hi5 pe scurt.
Afacerea a inceput in iulie 2002, iar gandirea a fost una de acoperire globala. In momentul de fata sunt inregistrati peste 70 de milioane de membrii, 85% cresterea timp medie per user, 800 de vizualizari per vizitator in medie, timpul mediu alocat per vizita este de 13.5 minute. Compania a fost fondata de Ramu Yalamanchi, fondator si CEO al companiei. Hi5.com este disponibil in 37 different languages. Are peste 56 de milioane de vizitatori unici pe luna. Mai mult de jumatate avand sub 35 de ani.

Dar nici cei de peste 35 nu fac excepţie. Da, şi unele dintre mămicile noastre neîmplinte şi necoapte şi tăticii noştrii nematurizaţi au cont pe Hi5. şi e plin de poze cu prieteni şi prietene. Dar în regim de criza financiară, măcar contul pe Hi5 sa fie plin, cât despre conturile bancare… Dar nici bunicii nu se lasă mai prejos, e adevăr că nu ei sunt în plin plan ci dragii lor nepoţi şi de ce nu, chiar strănepoţi.

Se spune că există în lume două tipuri de persoane: 1) persoane care au o viaţă plină de viaţă; şi 2) complexaţi, neîmpliniţi, plictisiţi şi fără ocupaţie. Iar pe Hi5 aceştia din urmă umflă conturile şi…, vorba lui nenea Lăpuşneanu: „…da mulţi”.

Hi5

Este pagina celor care iubesc textul, de la diavol citire: „frumoase sunt mânile care tastează commenturi şi postează poze ca alţii să-şi clătească ochii-n ele”.

Este locul în care îţi faci mulţi prieteni spre nenorocirea ta iar la nevoie nici unul nu-ţi poate fi ca un frate – fiindcă sunt atât de departe şi ca distanţă şi ca interes.

Este locul în care îţi laşi creierul la loggare

Este locul în care lăturile porcilor ţi se par delicioase şi nu vrei să-ţi vii în fire.

Este locul unde dezvălui altora cum arăţi, dar nu cine eşti de fapt.

Este locul unde numele devin simboluri, numere, prescurtări. Numai zeghe îţi mai trebuie, că întemniţat eşti.

Este locul unde performanţele se măsoară în nr de commenturi şi prieteni. Iar commenturile le aştepţi mai repede decât aşteaptă străjerii dimineaţa.

Este locul unde poţi bârfi chiar şi pe cel mai apropiat, fară ca el sau ea să ştie că tu ai fost.

Este locul în care eşti informat cu privire la multe nimicuri, afli exact ceea ce nu este important. Cine a mai adăugat poze, cine şi ce a mai comentat şi cui, cine ti-a dat accept sau request.

Este locul care te îndepărtează de lucrurile cu adevărat importante, de adevăratele valori şi de prietenii apropiaţi. Ciudat e faptul că petreci timp privind poze cu prieteni care nu-i vezi, limitând timpul cu prietenii de lângă tine, familia, Dumnezeu.

În lista voastră de prieteni comuni sau necomuni, un nume, sigur, nu Îl veţi găsi! Isus. Ciudat sau nu, El nu are cont pe Hi5; să fie acesta e un motiv că  nu comunicăm cu El ?

E prea sfânt numele ce-L poartă pentru a fi pătat, mânjit în cybertroaca de Hi5, şi El aceasta vrea să-ţi amintească azi şi ţie, că porţi un nume scump şi sfânt, acela de fiu şi fiică de-mpărat. Lăsaţi hi5-ul la fii veacului acestuia, voi faceţi-vă cont în ceruri accesând Heaven7.

Traducere liberă: ORICE vrea EL. Slogan: HIS FRIENDS. HIS WORLD

Accesarea acestui cont se face fără a avea un computer, fără conexiune la internet şi fără să fi legat neapărat de un loc. Conexiunea e wireless şi nu cade niciodată, iar viteza de upload şi download este mai mare decât cea a gândului. Echipamentul necesar constă într-o inimă deschisă pentru Isus, minte doritoare de comunicare cu El şi dorinţa de a sta on-line cu El tot timpul.

heaven-7


Odă bucuriei (II)

Bucuria nu este o opțiune atașată vieții ci componentă vitală, mai mult, bucuria este o poruncă divină: „Bucurați-vă întotdeauna! (1Tes.5:16). Astfel că a refuza să te bucuri sau a încerca să-ți fabrici o bucurie artificială înseamnă…

8 ani

Odă bucuriei

Spre o filozofie și teologie a bucuriei Bucuria este fundamentală pentru existența și bunăstarea noastră ca și oameni. Și pentru că este o valoare capitală a umanității nu este de mirare că hoții și călăii…

8 ani

13 comentarii

  Mi-a plăcut articolul deși e cam lung;) Ai talent, după părerea mea… Cu hi5 nu sunt prieten nici eu, dar îți trimit o invitație la facebook;)

  fratioare aberezi rau…sincer… scopul hi5 e ca lumea sa comunice mai usor, iar altii sa faca bani, iar cateva guverne – cele m bogate – sa controleze mai usor populatia… daca tu vezi in mediul de comunicare unealta satanei, inseamna ca esti dus cu capu’ …sincer… ca sunt prosti ce se destrabaleaza pe hi5 … aia e altceva… nu te obliga nimeni sa navighezi pe site… si mai sunt ink n’shpe mii de astfel de siteuri… in fine.. in principiu, in afara de scopul siteului pe care l-ai citat deja, restul e aberant… dar ca orice azs-ist cu zel si fara intelepciune, tre sa vezi numai partea negativa a lucrurilor

  fratioare romeo, iti respect opinia, desi nu pot sa fiu de acord cu ea. nu atat de mult sunt in dezacord cu acest mod de comunicare, care mie mi se pare defectuos, ci cu panta alunecoasa inspre lipsa de comunicare, falsa impresie ca ai prieteni si nejustificarea timpului pierdut in asemenea lume rece. daca nu esti crestin, te inteleg, dar daca esti si crestin si mai esti si azs, ai nevoie de pocainta autentica. iar daca tie chiar nu ti se pare ca te lasi dus de valul celor care gandesc pt tine cum sa iti faci prieteni si sa comunici, atunci tr sa te mai gandesti o data. si… nu e vorba numai de hi5… el a fost luat ca o emblema a tuturor site-urilor care au aceeasi uzanta. nu condam ce poate oferi bun, de aceea nu am vazut doar partea negativa (mai poti reciti), ci si putinul pozitiv ce il poate oferi. iar daca sunt dus cu capu, te rog sa imi spui unde. iar daca tu vezi in acest mod de comunicare unealta lui Isus…atunci iar tr sa te mai gandesti. iar daca tu crezi ca Isus nu are ce cauta intr-o asemenea discutie, ai o alta problema mare, pt ca daca nu Il poti include, atunci sigur tr exculs. in ce priveste zelul…iar s-ar putea sa fi dezamagit… cred ca nu am destul. iar cu intelpciunea… alta discutie. conform Bibliei pe care eu o citesc, intepciunea se capata de sus si se o privesti in urma fricii de Dumnezeu, sentiment care am inceput sa il am de o buna bucata de vreme.
  P.S. nu uita ce scrie inca de la inceput in articol, hi5-ul e o cale… de comunicare…pavata cu intentii bune. dar asemenea tip de pavaj, mai aduce si in alt loc. te felicit daca esti pe calea cea buna!
  oricum, iti multumesc sincer pt timpul acordat citirii si comentarii acestui articol. daca iti face placere mai putem vorbi si poate ne cunoastem mai bine, spre binele vesnic. blessings.

  e clar ca hi5 a luat-o pe ulei, chiar daca a fost creat cu intentii bune. e plin e cretinism si lume falsa care nu stie cum sa abereze mai mult. Si nu asta ar fi cea mai mare problema. Cea mai mare problema este timpul pe care il petrec oamenii acolo.. Am experiente negaive in acest sens..dureroase… prieteni care petrec mai mult timp acolo cu „prietenii” lor pe care nici nu ii cunosc poate…etc. Acestea intrec orice motiv pentru care hi5-ul poate fi scuzat… A DEVENIT o prostie care NU MERITA!

  Hey. Bun articolul..pana la sfarsit. Permite-mi sa te intreb:esti pocait? Iarta0ma dar finalul a sunat foarte pocait:|
  Eu am hi5 din 2007 si niciodata nu m-a tentat sa-l inchid. Aici mi-am cunoscut si viitorii colegi de liceu, am postat fotografii multe, pe tot parcursul „evolutiei” mele, am incercat pe hi5 sa-mi arat adevarata fatza. Nu-s din’aia gen „dai comm ai back” , nu am cerut niciodata commenturi. Mai degraba ma distrez dand comentarii.

  Alexandra, ma bucur ca ti-a placut. da… sunt pocait si nu am de ce sa te iert fiidca m-ai intrebat, nu m-ai ofensat cu nimic. sfarsitul a sunat foarte pocait deoarece in filosofia mea de viata bazata pe Scriptura, tot ceea ce fac trebuie sa fie spre slava lui DUMNEZEU. El trebuie sa fie Acela care sa fie incantat de ceea ce fac eu. si te felicit pt ca esti dintre putinii care nu au cazut in patima Hi5, Facebook, Netlog. nu am nimic impotriva la ceea ce poate face Hi5, ci doar la ceea ce a ajuns sa fie. Hi5 si alte socialnetwork nu sunt ceva rau in sine ci devin rele si de prost gust prin modul in care le folosim. apoi mai e si timpul pierdut in asemenea ocupatii, care poate deveni echivalent cu pierderea a unui sfert din viata. si tot Scriptura ne invata sa „rascumparam vremea”. si apropos, spune-mi, daca esti amabila, cu ce din ultima parte nu ai fost de acord? o zi aleasa!

  Foarte bine gandit articolul :)) mi-a placut tare mult ,unii abuzeaza de hi5 pe a ajunge mai cunoscuti sau sa isi faca o imagine…ma rog ce imagine !!..:))
  pe mine personal nu m-a afectat in niciun fel hi5`ul 😉 oricum super tare si chiar ca ai talent !

  multumesc Madalina…si ma bucur ca esti printre cei neafectati negativ. sa iti fie si mai departe viata frumoasa si plina de sens…stii tu…viata are sens daca esti pe sensul bun, pe sensul lui Isus.

  Acest articol mi s-a parut foarte bun. Reflecta atat de bine realitatea din zilele noastre! Ma bucur ca ni l-ai impartasit si noua. Sincer,si pe mine ma indemnau multe colege sa imi fac Hi5, dar mi-am zis ca nu are rost. E doar o pierdere de timp, timp foarte pretios care trebuie folosit in lucruri ziditoare.
  Se vede ca ai fost inspirat. Domnul sa te ajute sa scrii in continuare. God bless you!

  Mie imi place extraordinar de mult modul in care este gandit articolul; iar, impletirea umorului cu ironia nu face decat sa atraga atentia cititorului model, daca ar fi sa vorbim in termenii lui Umberto Eco.
  In ceea ce priveste continutul articolului, aveti perfecta dreptate. Din pacate, societatea in care traim este una a complacerii in banalitatea cotidiana, a nepasarii si a indiferentei, dar, mai ales, una in care principiul iubirii aproapelui este tot mai putin aplicat.Cat despre hi-5, consider ca nu face decat sa adanceasca aceasta prapastie existenta intre noi si ceilalti, prin cultivarea ideii de spectacol de teatru in care fiecare este actorul ce se ascunde in spatele unei masti, fara a te lasa sa treci dincolo de aceasta pentru a-i cunoaste adevaratul mod de a gandi, dar mai ales de a fi. La asta se rezuma hi5-ul…..spectacol de masti.

  multumesc pentru aprecieri…
  de acord cu tine in ce priveste starea societatii in care traim… e trist. si… in general retelele de socializare ajung un spectacol de masti…

  Mare dreptate ai…..am avut si eu cont pe care l am inchis tocmai k am vazut ce a ajuns….problema mare e ca acum facebook a luat o intorsatura asemanatoare si totusi nimeni nu deschide subiectul…….sincer si eu am cont pe facebook si desi observ la mine cu ce” insufletire”caut ultimele barfe despre prieteni, nu am aceeasi putere de a da delete la cont…..e o problema si asta…..

  Ileana, nu e nevoie de a da un delete la cont ci de a-l transforma in ceva ce poate folosi altora spre bine. de asemenea trebuie sa iti pui o limita de timp si un standard de calitate referitor la ceea ce citesti. e adevarat ca si facebook a ajuns o strada din ce in ce mai plina cu mizerii, dar e important sa fie curat in fata ”casei” mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.