No Jesus, No future !

vita-de-vie-199

1 Cuvântul Domnului mi-a vorbit, astfel:

2 „Fiul omului, ce are lemnul de viţă mai mult decât orice alt lemn, viţele de vie mai mult decât cele ce sunt printre copacii din pădure?

3 Ia oare cineva din lemnul acesta, ca să facă vreo lucrare? Face cineva din el vreun cârlig de atârnat ceva în el?

4 Iată că este pus pe foc să ardă; după ce îi arde focul cele două capete şi mijlocul, mai poate fi el bun de ceva?

5 Iată, când era întreg, nu se putea face nimic din el; cu cât mai puţin acum, după ce l-a mistuit şi l-a ars focul, s-ar mai putea face vreo lucrare din el? (Ezechiel 15, 1-5)

Viţa este valoroasă prin roadele pe care le aduce. O vie se îşi justifică existenţa prin rodul adus, fără acesta ea va fi tăiată şi aruncată în foc, dar nu ca şi combustibil ci ca şi gunoi. Nici măcar valoare calorică nu are. Şi nici nu am auzit pe nimeni să aibă mobilă din lemn de viţă de vie.

După cum lemnul de viţă nu are valoare prin consitenţa sa, nici omul fără Dumnezeu nu are valoare. Valorile după care noi alergăm de cele mai multe ori nu vor rezista la proba focului lui Dumnezeu. În ziua mare a revenirii Sale, perisabilul va trece, case, maşini, diplome, conturi în bancă, lux, etc. Asta nu înseamnă că Dumnezeu este neapărat împotriva acestor lucruri, ci mai degrabă este deranjat de consumul mare de timp, energie şi resurse investite în ceea ce oricum va trece, în defavoarea a ceea ce va dăinui veşnic. Fie că vrem să credem sau nu este un adevăr general valabil indiferent de vârstă, sex, sau naţiune: Fără Isus nu există nici un viitor, ci doar o târâre prin prezentul mlăştinos. „…despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic!” (Ioan 15,5). Cât de mult adevăr în cuvintele Lui Isus, şi cât de mulţi îl ignorăm.

Valoarea unei om constă nu atât de mult în ceea ce realizează ci în ceea ce Isus a realizat deja pentru el, răscumpărarea. Noi suntem ceea ce suntem astăzi datorită vieţii noi pe care Isus ne-a oferit-o. Fără El nu am putea avea un start, iar continuarea cursei fără de El este inutilă pentru că la final nu te-aşteaptă nici un premiu, doar condamnare. Fără El, doar ne merge numele că suntem vii, dar de fapt suntem morţi. Viaţa în vederea lui Dumnezeu nu constă în numărul de respiraţii, ci pentru ce sau cine respiri. Calitatea vieţii este dată de fond nu de formă. Estetic, cei mai mulţi ne putem lăuda că suntem bine, dar ceea ce apreciază Dumnezeu este frumosul interior. Frumuseţea nu este dată atât de mult de cum arăţi ci de cât de mult vrei să te laşi modelat de Isus.

Suntem comparaţi cu o viţă de vie, pentru ca să înţelegem cât de fragilă şi lipsită de valoare este viaţa fără Dumnezeu. Dar nu din ce suntem făcuţi Îl interesează pe Dumnezeu, „căci El ştie din ce suntem făcuţi”, cât ce vrem să devenim. După cum rodele viţei sunt de două feluri, struguri acri şi sălbatici şi struguri dulci de soi, aşa sunt şi roadele vieţii noastre. Iar noi suntem evaluaţi după tipul de rod adus. Nu uita că strugurii buni vin de la o viţă bună, de la o viţă regală, iar prin Hristos, tu şi eu, suntem altoiţi în butucul viţei regale a lui Dumnezeu. De aceea trăieşte-ţi viaţa la potenţialul nobil şi regal la care ai fost alipit !

Atenție, se filmează!

„… Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. 1 Corinteni 4,9   E posibil ca de multe ori ceea ce facem să nu ni se pară important. Avem impresia adesea, că suntem sub…

6 ani

Cei doi Bar-Abba

La fiecare praznic al Paştelui, Pilat le slobozea un întemniţat pe care-l cereau ei. În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. Norodul…

6 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.