Dumnezeu + nimic = Totul


Nu suntem oameni fericiți deoarece mințile noastre se concentrează pe lucruri. Multiplicăm lucrurile, le sporim și le perfecționăm. Înfrumusețăm lucrurile și ne punem adesea încrederea în lucruri și în Dumnezeu. Avem slujba noastră și pe Dumnezeu; avem partenerul nostru și pe Dumnezeu; avem trupul nostru puternic și pe Dumnezeu; avem slujba noastră și pe Dumnezeu; avem căminul nostru și pe Dumnezeu. Avem ambiția nostră și pe Dumnezeu și Îl punem pe Dumnezeu cu semnul plus după altceva.

Ne înmulțim și ne îmbogățim și suntem, totuși, neliniștiți și nemulțumiți. De ce? Pentru că tot ce este mai prejos decât Dumnezeu nu ne va satisface. Dumnezeu te-a făcut după chipul Său și faptul acesta nu se va schimba. Ești făcut după chipul lui Dumnezeu și nimic mai puțin decât Dumnezeu nu te va satisface. Peste ani ne vom da seama că nu poți fi mulțumit cu ”lucruri plus Dumnezeu”. Va trebui sa Îl ai pe Dumnezeu minus toate lucrurile.

Cea mai mare calamitate a sufletului uman este să fi făcut după chipul lui Dumnezeu, cu un duh atât de mare încât să poată cuprindă universul și totuși să strigi după mai mult. Dumnezeu îți poate da totul și îți poate permite să ai lucruri. Dar întotdeauna o va face cu condiția ca tu să înțelegi faptul că ți le poate lua, fără ca tu să ai voie să murmuri. Chiar dacă pierzi totul în lumea asta, pe Dumnezeu tot Îl poți avea, iar Dumnezeu este TOTUL.

(A.W. Tozer, Atributele lui Dumnezeu, vol.1)

Odă bucuriei (II)

Bucuria nu este o opțiune atașată vieții ci componentă vitală, mai mult, bucuria este o poruncă divină: „Bucurați-vă întotdeauna! (1Tes.5:16). Astfel că a refuza să te bucuri sau a încerca să-ți fabrici o bucurie artificială înseamnă…

8 ani

Odă bucuriei

Spre o filozofie și teologie a bucuriei Bucuria este fundamentală pentru existența și bunăstarea noastră ca și oameni. Și pentru că este o valoare capitală a umanității nu este de mirare că hoții și călăii…

8 ani

2 comentarii

  Ce ar fi daca am uita sa traim facand calcule?
  Ce ar fi , daca, am trai doar cu gandul la DUMNEZEU si la frumusetea LUI si a creatiei LUI ;
  Ce ar fi , daca , L-am diviniza , dupa cum I se cade??????????
  CE AR FI , DACA, AM TRAI DOAR CU GANDUL LA DUMNEZEU, FARA „+” SI/SAU „-„????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  CRED CA AM FI IN SFARSIT FERICITI.

  sunt de acord… calculele in ce priveste daca sa se merita sau nu sa fiu al lui Dumnezeu denota atat o doza de neincredere in promisiunile Lui cât mai ales lipsă de cunoaștere a Persoanei Lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.