Să nu o iei pe scurtătură!

Atunci David a zis: „Chivotul lui Dumnezeu nu trebuie purtat decât de leviţi, căci pe ei i-a ales Domnul să ducă chivotul lui Dumnezeu şi să-I slujească pe vecie.”

David a chemat pe preoţii: Ţadoc şi Abiatar, şi pe leviţii: Uriel, Asaia, Ioel, Şemaia, Eliel şi Aminadab şi le-a zis: „Voi sunteţi capii de familie ai leviţilor, sfinţiţi-vă, voi şi fraţii voştri, şi suiţi chivotul Domnului Dumnezeului lui Israel la locul pe care i l-am pregătit. (1Cronici 15, 2.11-12).

După tragica moarte a lui Uza și după ce își revine din spaima față de Dumnezeu, David hotărăște ca să ducă la bun sfârșit ceea ce și-a propus cu mult timp înainte: să ajungă chivotul Domnului la locul care i-a fost pregătit.

Învață din greșeli și realizează că deși poți avea intenții bune poate ca să iasă chiar foarte rău, iar mormântul lui Uza îi stătea ca mărturie dureroasă. Înțelege că finalitatea unei lucrări binecuvântate este un rezultat al unei formule care conține intenția bună, motivația corectă și ascultare totală, necondiționată.

Ceea ce a condus la tragedia morții lui Uza a fost lipsa unui singur element: ascultarea totală de Dumnezeu. Cu un eșec în spatele lui, David are grijă ca de data aceasta toți cei implicați și tot ceea ce implică acest eveniment să fie sub absoluta voie a lui Dumnezeu. Astfel că preoții trec printr-un proces de sfințire iar chivotul Domnului urma să fie transportat doar de către leviții rânduiți si dedicați acestei acțiuni.

Rezultatul: o ceremonie aprobată și binecuvântată de Dumnezeu unde jalea de data trecută este înlocuită cu încântare și exhuberanță.

Lecția pentru noi: Pentru a primi calificativul bun a lui Dumnezeu în timp ce lucrezi pentru El cât și în activitățile tale este important să nu uiți acest trio al succesului: intenții bune, motivații corecte/curate și ascultare totală.

Cei mai mulți creștini se împotmolesc și o dau în bară pentru că nu țin cont de unul dintre aceste elemente ale trio-ului, cel mai adesea de ultimul. Au intenții bune, au motivații corecte dar ascultă parțial sau selectiv. A trece cu vederea oricare dintre cele trei lucruri este o reteță sigură spre dezastru.

Ca să ajungi unde Dumnezeu vrea să ajungi e important să nu o iei pe scurtătură. De fapt nu asta e și definiția păcatului: scurtătură? Remember the trio!

Atenție, se filmează!

„… Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. 1 Corinteni 4,9   E posibil ca de multe ori ceea ce facem să nu ni se pară important. Avem impresia adesea, că suntem sub…

6 ani

Cei doi Bar-Abba

La fiecare praznic al Paştelui, Pilat le slobozea un întemniţat pe care-l cereau ei. În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. Norodul…

6 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.