Cine pleacă devreme… ajunge la timp!

Bucureşti. 20 aprilie 2009. ora 17:35. Gara de Nord. În aşteptarea trenului.

Fără să ne dăm seama, de multe ori, viaţa ne oferă lecţii preţiose, uneori…chiar la gară. Am gonit prin Bucureşti în speranţa că vom prinde trenul ce pleca spre Arad înainte de ora 17:00 cu 15 minute. Nici o şansă de izbândă. Am ajuns la ora 17 fix…fix 15 minute după ce a plecat. Mă întrebam dacă cei care plecaseră puţin înaintea noastră să ia bilete ar putea vorbi cu cel care dădea plecarea trenului, să mai întârzie puţin. Până la urmă, şi ei aveau de câştigat, eram şapte care mergeam cu acel tren. Plus de asta, noi nu eram oricine, ci slujitori ai Domnului. Până în ultimul minut speram ca să se fi întâmplat cele gândite, iar noi să ne putem urcam în trenul dorit. Trenul, însă, a plecat. Nici unul dintre cei ajunşi mai devreme nu a încercat o mijlocire, pentru că…nici nu avea rost. Nimeni nu ar fi întârziat trenul pentru 7 slujitori ai Domnului, chiar dacă cifra poartă cu ea un simbol al desăvârşirii. Şi până la urmă cine ne credeam de să fin socotiţi atât de importanţi? Iar dacă vorbim de profitul CFR…după calculul lor nu ar fi fost nici un profit. A ţine un tren de călători care au venit la timp şi aşteaptă momentul plecării, era mai costisitor decât ar fi putut echivala costul biletelor noastre. Şi care excepţie de la programul CFR prevedea ca dacă un grup organizat de slujitori ai Domnului întârzie motivat, trenul putea fi reţiunt la peron?

LECŢIA: Dacă vrei să fii în trenul care pleacă spre destinaţia dorită, trebuie să fii acolo din timp. Trenul nu te-aşteaptă oricât de important ai crede că eşti.

APLICAŢIA: Există un „tren” care pleacă înspre veşnicie – norul alb pe care Isus Hristos se întoarce. Acesta va sta puţin pe pământ. Nu vei ajunge la timp să te alături lui Isus în drumul Lui înapoi spre Paradis dacă nu pleci din oraşul păcatelor tale la timp. În drumul tău spre Isus, vor fi opriri neprogramate, incidente nedorite, mers greoi şi chiar situaţii tensionate. Dacă nu pleci din timp, nu vei mai ajunge. De asta suntem sfătuiţi să ieşim imediat ce auzim chemarea Lui. Şi dacă asculţi cu atenţie…chiar şi acum îţi strigă numele.

Dacă vei ajunge prea târziu, nimeni nu va ţine cont de personalitatea ta, de influenţa ta, de diplomele tale, de cât de important ai fost printre oameni. În ziua aceea, nu cei care îşi dau importanţă sunt importanţi, ci doar aceia care au crezut că singurul lucru important este să fie din timp gata.

Am luat următorul tren care pleca după trei ore, ceea ce a fost bine dar ne-a întârziat ajungerea acasă cu 3 ore. Însă „trenul” ce duce înspre Paradis, trece o singură dată în veşnicie; dacă-l pierzi, cât vei întârzia la destinaţie? Nu uita, cine pleacă devreme ajunge la timp. Ne vedem la bord!

Odă bucuriei (II)

Bucuria nu este o opțiune atașată vieții ci componentă vitală, mai mult, bucuria este o poruncă divină: „Bucurați-vă întotdeauna! (1Tes.5:16). Astfel că a refuza să te bucuri sau a încerca să-ți fabrici o bucurie artificială înseamnă…

7 ani

Odă bucuriei

Spre o filozofie și teologie a bucuriei Bucuria este fundamentală pentru existența și bunăstarea noastră ca și oameni. Și pentru că este o valoare capitală a umanității nu este de mirare că hoții și călăii…

7 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.