Între exodul de ieri şi exodul de azi

Creştinii stau în faţa unui ultim exod iar lupta se dă şi azi ca şi atunci între Dumnezeu, care ne vrea liberi şi Satana care ne vrea sclavii lui. Ştiind că mai are puţină vreme, „Faraonul” zilelor noastre luptă cu tot arsenalul din dotare pentru a schimba zilnic demografia poporului care vrea să iasă. Azi o face destul de elegant dar scopul este acelaşi, de a rămâne sclavii lui. Azi nu ne mai ia din „paie” pentru construcţiile ce la facem ci ne dă şi materie primă şi idei ca să ne ţină mereu ocupaţi. Astfel creştinii vor construi de bună voie şi cu mare entuziasm un vis ce se va nărui iar munca noastră va deveni scopul vieţii noastre. Aceasta ne va face să nu mai dorim eliberare de vreme ce e atât de bine în Egipt în castelele noastre de nisip.

O altă strategie folosită de diavol în reducerea numărului mântuiţilor este determinarea acestora să iubească păcatul. Punând păcatul într-o lumină pozitivă sau mascându-l în diferite forme, Satana va reuşi să subjuge creştinii ce nu sunt vigilenţi sau cu inima împărţită. Unii vor reuşi să fie eliberaţi prin puterea lui Isus pentru că îşi vor veni în fire, însă cei mai mulţi dintre cei care se hrănesc cu fructul interzis nu vor mai dori să-l lase din mână niciodată.

Încercările, necazurile şi diferite situaţii grele din viaţă pot fi de asemenea, instrumente eficiente de descuraja credinţa celor care speră şi aşteaptă venirea Eliberatorului. În neobrăzarea-i caracteristică, diavolul va încerca să strecoare necredinţă în inima celor care-L iubesc pe Dumnezeu, făcându-i să pună la îndoială dragostea lui Dumnezeu pentru ei. Va insista adesea cu întrebări de tipul: „de ce?”, ispitindu-ne să-L provocăm pe Dumnezeu la un răspuns imediat. Creştinul care nu este foarte aproape de Dumnezeu şi trece prin situaţii grele în viaţă va putea să cadă în faţa acestui tip de ispită şi să-L respingă pe Dumnezeu din viaţa lui.

În vremea ultimului exod, Satana va lupta cu îndârjire, ca şi în timpul lui Moise, ca poporul să nu iasă din Egiptul păcatului spre Canaanul veşnic, diferenţa constă în faptul că acum va încerca să ne reţină nu prin împovărare şi sclavagism brutal ci prin oferirea tuturor libertăţilor pentru ca să ne mai dorim să plecăm de aici.  Satana va înnegri oferta veşniciei lui Dumnezeu, încercând să ne facă să o subevaluăm  din lipsă de probe palpabile, supraevaluând ceea ce se vede, adică perisabilul pământ. Cei lipsiţi de dimensiunea credinţei, vor fi uşor de convinşi, în timp ce oamenii credinţei vor continua exodul înspre Patria de sus.

Atenție, se filmează!

„… Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni”. 1 Corinteni 4,9   E posibil ca de multe ori ceea ce facem să nu ni se pară important. Avem impresia adesea, că suntem sub…

6 ani

Cei doi Bar-Abba

La fiecare praznic al Paştelui, Pilat le slobozea un întemniţat pe care-l cereau ei. În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. Norodul…

6 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.